Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019

Driving Diary # Λίμνη Δόξα


Η αφορμή δόθηκε από την δημοσίευση του HTTC για βόλτα το Σάββατο 2/11, ημέρα με καλό καιρό και χωρίς υποχρεώσεις οπότε...φύγαμε.! Αρκετοί φίλοι ήθελαν να ακολουθήσουν αλλά τελικά λίγοι τα κατάφεραν. Στο σημείο συνάντησης μας περίμενε ο Κώστας με το Clio RS, o Μιχάλης και η Ζαχαρούλα με το MR2 και ο Χρήστος με το 116 αφού δυστυχώς επέλεξε να αφήσει το Evo στο γκαράζ.Τα χέρια ζεστάθηκαν στο παραλιακό κομμάτι της παλιάς εθνικής προς Κόρινθο με επόμενο checkpoint την Νεμέα. Συνοδηγός αλλά και οδηγός σε μεγάλο μέρος της διαδρομής ο Γιώργος, ο οποίος μετά από αυτή τη βόλτα σκέφτεται σοβαρά την αγορά MX-5.!


Η διαδρομή από την Στυμφαλία και μετά άρχισε να έχει έντονο ενδιαφέρον οδηγικά ενώ η φθινοπωρινή φύση είχε φορέσει τα πιο εντυπωσιακά της χρώματα. Σε συνδυασμό με τον καθαρό ουρανό συνέθεταν ένα ιδανικό σκηνικό για να χορτάσουμε εικόνες και αισθήσεις.
Πρώτη στάση σε ένα απόμερο κουτούκι για ελληνικό καφέ και χειροποίητο γλυκό του κουταλιού σε ένα τοπίο σχεδόν αλπικό. Ειπώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και έπεσαν στο τραπέζι ωραίες ιδέες για μελλοντικές δραστηριότητες. Με εντυπωσίασαν ο Κώστας και Χρήστος από την ομάδα του HTTC, για το πάθος που έχουν για αυτό που κάνουν και την διάθεση να οργανώσουν ενδιαφέροντα πράγματα στον χώρο του Ελληνικού motorsport. Με τις δεδομένες υποδομές αλλά και νοοτροπία που υπάρχει βέβαια ο στόχος είναι δύσκολος αλλά φυσικά δεν θα σταματήσουμε να ελπίζουμε για το καλύτερο. Άλλωστε η ζήτηση από τον κόσμο είναι μεγάλη όπως έχει ήδη αποδειχτεί, μένει να διαμορφωθεί και η αντίστοιχη προσφορά.

Η διαδρομή συνεχίστηκε με λίγο πιο γρήγορους ρυθμούς προς τον Αρχαίο Φενεό και την τεχνητή λίμνη Δόξα. Σε κάποια φάση στρίψαμε λάθος και αναγκαστήκαμε να κάνουμε έναν κύκλο, μπορεί και επίτηδες τώρα που το ξανασκέφτομαι αφού η διαδρομή ήταν άκρως ενδιαφέρουσα.


Το τοπίο στην λίμνη ήταν εντυπωσιακό, ειδικά για εμένα που το έβλεπα για πρώτη φορά. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

Και βέβαια εκτός του τοπίου έγινε και φωτογράφιση των μπλέ της παρέας. Οι υπόλοιποι ήταν ντροπαλοί. Η βόλτα έκλεισε με εξαιρετικό φαγητό σε τοπική ταβέρνα με σπεσιαλιτέ το αγριογούρουνο. Ο γυρισμός έγινε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς αφού είχαμε πραγματικά χορτάσει με οδήγηση και όμορφα τοπία της Ελληνικής φύσης. Η επόμενη εκδρομή έχει ήδη κανονιστεί από το HTTC και μάλιστα με τη μορφή regularity σε συνεργασία με τον Σ.Ι.Σ.Α οπότε θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το παρών και εκεί.!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου