Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

MR2 Championship 2020 @ Silverstone International # Giorgos Georgiadis


Αρκετοί θα γνωρίζετε τον Μιχάλη Γεωργιάδη με το μαύρο MR2 το οποίο πρωταγωνίστησε στο περσινό πρωτάθλημα του HTTC ο οποίος έχει εμφανιστεί σε αρκετά από τα προηγούμενα άρθρα, αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε όμως είναι οτι ο αδερφός του Μιχάλη, ο Γιώργος, είναι και αυτός μάχιμος πιστάκιας και μάλιστα τρέχει στο πολύ ανταγωνιστικό MR2 Championship στην Αγγλία, το οποίο διοργανώνει το 750 Motor Club.


Είχα την τύχη να βρεθώ στο παρελθόν σε έναν τέτοιο αγώνα στην πίστα του Donington και με είχε εντυπωσιάσει το φιλικό και χομπίστικο κλίμα, η άψογη διοργάνωση αλλά και η παρουσία αρκετού κόσμου στον χώρο της πίστας. Ήταν μια μικρή γιορτή του Motorsport την οποία απολάμβαναν εξίσου οι αγωνιζόμενοι, οι ομάδες τους αλλά και οι θεατές.


Ο Γιώργος λοιπόν ετοίμασε ένα ZZW30 MR2 Mk3 με την βοήθεια της Empty Pocket ομάδας και επιλεκτικά θα κάνει κάποιους αγώνες φέτος για να μαζέψει αγωνιστικά χιλιόμετρα, γνώσεις και εμπειρία.
Το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι αρκετά υψηλό και η ομάδα έχει ακόμα πολλά να μάθει σε κάθε αγώνα, τόσο για το στήσιμο του αυτοκινήτου όσο και για την οδήγηση, υπάρχει όμως αρκετή όρεξη και πάθος για το motorsport οπότε σύντομα πιστεύω θα είμαστε σε θέση να κυνηγάμε το podium.!


Η αρχή έγινε στην πίστα του Snetteron από την οποία έχουμε αυτό το incar video:


Αρκετά θετική η πρώτη εμφάνιση της ομάδας στο Snetterton, άνοιξε την όρεξη για την συνέχεια η οποία δεν άργησε να έρθει με τον αγώνα στην πίστα του Silverstone International. Ο Γιώργος μας έστειλε ένα report από την εμπειρία του το οποίο αξίζει να διαβάσετε :

"Ο δευτερος γύρος του Toyo Tyres MR2 Championship για το 2020 στη Μεγάλη Βρετανία μας έφερε στην ιστορική πίστα του Silverstone. Προσωπικά ένα όνειρο ζωής, όχι μόνο δικό μου, αλλά και κάθε petrolhead λάτρη των αγώνων πίστας. Έτσι λοιπόν η περιπέτεια ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης όταν πήγα στο αεροδρόμιο να παραλάβω τον φίλο Βασίλη ο οποίος θα μας προσέφερε την ανεκτίμητη βοήθεια του καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου ώστε να τα φέρουμε εις πέρας. 



Ξεκινήσαμε λοιπόν νωρίς το πρωί της Παρασκευής και κατευθυνθήκαμε προς την πίστα η οποία απέχει μόλις 1 ώρα από το σπίτι, πράγμα το οποίο αποδείχθηκε σημαντικό στην εξέλιξη της ημέρας. Μπαίνοντας στο πρώτο session της ημέρας και έχοντας κάνει αρκετούς γύρους ψάχνοντας τα πατήματα της πίστας, ένας θόρυβος ακούγεται από τη μηχανή και καπνοί έβγαιναν από το πίσω μέρος. Αρχικά θεωρήσαμε ότι η μηχανή παρέδωσε πνεύμα αλλά πολύ σύντομα ο Βασίλης συνειδητοποίησε πως κομμάτι του κελύφους του σασμάν είχε αποκολληθεί και έτσι χύθηκαν τα λάδια στην εξάτμιση προκαλώντας όλο αυτόν τον καπνό. 



Αφού λοιπόν έγινε εκτίμηση της ζημιάς φορτώσαμε το αυτοκίνητο στο τρείλερ και κατευθυνθήκαμε σπίτι μιας και δεν γινόταν να συνεχίσουμε στα υπόλοιπα σέσσιον. Καθοδόν για το σπίτι έγινε ενας μαραθώνιος για να βρούμε ενα σασμάν να το αντικαταστήσουμε και μετά απο αρκετά τηλέφωνα βρήκαμε ένα πιο μακρύ σασμάν απο αυτό που χρησιμοποιούσαμε αλλά ήταν η μόνη λύση μιας και τα κοντά είναι δυσεύρετα. Έτσι κατεβάσαμε το σπασμένο σασμαν με τον Βασίλη ενω ο πατέρας μου ξεκίνησε ήδη για Βόρεια Αγγλία να παραλάβει το καινούργιο σασμάν. Μετα από πολύ κόπο εκείνο το βράδυ καταφέραμε να ετοιμάσουμε το αυτοκίνητο και να είναι έτοιμο να πάει πίστα το Σάββατο.




Αφού φτάσαμε στην πίστα το Σάββατο, έχοντας αποβάλλει το περισσότερο άγχος που δημιουργήθηκε λόγω του προβλήματος, απολαύσαμε την ημέρα με τους υπόλοιπους αγώνες και κάνοντας βόλτα και εξερευνώντας το υπέρλαμπρο Silverstone.


Κυριακή πρωί ήμασταν ήδη στην πίστα από τις 7:30 μιας και είχαμε επιλεχθεί στο 10% των αυτοκινήτων που θα περνούσαν τεχνικό έλεγχο (λόγω Κορωνοιου). Εκεί η εμπειρία του Βασίλη κρίθηκε αναγκαία για να αντιμετωπίσουμε κάποια μικροπροβλήματα της τελευταίας στιγμής. Αφού ολοκληρώσαμε τον τεχνικό έλεγχο, ζυγιστήκαμε μιας και οι ζυγαριές ήταν εκεί και προς ευχάριστης έκπληξης μας ήμασταν ακριβώς το κατώτατο όριο βάρους.



Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε λίγο αργότερα με τα χρονομετρημένα, όπου έπρεπε να βρούμε πάλι τα πατήματα της πίστας και τις σωστές ταχύτητες για κάθε στροφή. Δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω αρκετούς καθαρούς γύρους μιας και 43 αυτοκίνητα (ρεκόρ συμμετοχών για το πρωτάθλημα) ήταν αρκετά. Με χρόνο 01:25.34 κατάφερα να καταταχθώ στην 29 θέση γενικής σχετικά κοντά με τα αυτοκίνητα που εκκίνησαν δίπλα μου στο grid.


Στον πρώτο αγώνα κάναμε καθαρή εκκίνηση, χωρίς να μπλέξουμε σε απρόοπτα και αυτό μας βοήθησε να κερδίσουμε μερικές θέσεις. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να πάρουμε όσα μπορούσαμε από το αυτοκίνητο και καταφέραμε να κατεβάσουμε τον χρόνο στο 1:24.53 και να δούμε την καρώ σημαία στην 26η θέση γενικής και 8η της κατηγορίας.



Στον δεύτερο αγώνα ξεκινήσαμε απο την 28η θέση μιας και το γκριντ διαμορφώνεται απο τους ταχύτερους γύρους του πρώτου αγώνα. Οι πρώτες ψιχάλες φάνηκαν στην πίστα απο τον γύρο σχηματισμού μη γνωρίζοντας πόσο έντονη βροχή θα ακολουθήσει. Η εκκίνηση καθαρή και πάλι, όμως ένα μικρό τρακάρισμα πριν απο την Hangar Straight έφερε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας για 2 γύρους. Εν τω μεταξύ η ψιχάλα μετατράπηκε σε στιγμιαία μπόρα η οποία μετά απο 2 λεπτά σταμάτησε και μας επέτρεψε να κάνουμε έναν στεγνό αγώνα. Εν τέλει καταφέραμε να ρίξουμε και άλλο τον χρόνο μας στο 1:23.88 και να κατακτήσουμε την 24η θέση γενικής και έβδομη της κατηγορίας βελτιώνοντας έτσι την απόδοση μας. 




Στο τέλος του τριημέρου η βοήθεια του Βασίλη, του Μάνου αλλα και του πατέρα μου του Μάνου κρίθηκαν αναγκαίες για να τα καταφέρουμε και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό!



Τώρα πάμε δυνατά και πιο οργανωμένοι για τον επόμενο αγώνα στο Oulton Park στις 10 Οκτωβρίου!"



Από την πλευρά μας να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στον Γιώργο αλλά και σε όλη την Empty Pocket Ελληνική ομάδα για την προσπάθειά της και την άψογη εμφάνιση στον αγώνα. Εγγραφείτε στο κανάλι του Γιώργου στο youtube για να βλέπετε την incar δράση και φυσικά μείνετε συντονισμένοι στο blog για report από όλους τους αγώνες που θα συμμετέχει.!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου