Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Low Budget Toy Car



Κυριακή απόγευμα στις Σέρρες να προσπαθείς να περάσεις την Κ13 flat out και στο πίσω μέρος του μυαλού να συγκρατείσαι γιατί με το ίδιο αμάξι πρέπει να πάς την επόμενη μέρα το πρωί στη δουλειά...στην Αθήνα. Στις πρώτες επαφές με την πίστα δεν αποτελεί πρόβλημα, αν όμως η ενασχόληση γίνει συνεχής και συστηματική τότε η χρήση του καθημερινού αυτοκινήτου φέρνει πολλούς περιορισμούς. Η λύση λοιπόν είναι προφανής, αγοράζεις ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά για αυτή τη χρήση.

 Στην περίπτωσή μας τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε είναι αρκετά λίγα και έτσι περιορίζονται και οι επιλογές. Μακάρι να υπήρχε η άνεση να φτιάχναμε ένα Exige Κ24 με σειριακό για παράδειγμα...αλλά ΔΕΝ.!
Επίσης ψάχνουμε αποκλειστικά πισωκίνητη καρότσα για να μπούμε και στην διαδικασία να ανακαλύψουμε και αυτή την οδηγική σχολή από το μηδέν.

Ξεχνάμε λοιπόν 106,civic,AX και λοιπά οικονομικά και ενδιαφέροντα fwd και παίζουμε ανάμεσα στα παρακάτω:


  • Mazda MX5  

  • Toyota MR2

  • Nissan 200SX 

  • Mazda RX8

  • Mazda RX7 FC-FB 

  • BMW E30-E36 


Το κάθε ένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του όλα όμως με τον τρόπο τους μπορούν να προσφέρουν ανόθευτη οδηγική απόλαυση. Ελπίζουμε σύντομα ένα από τα παραπάνω να γίνει το νέο Empty Pocket Racecar.!

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας φιλοι, θα μπορουσατε να δειτε και καποιο Caterhamοειδές (replica seven) πχ MK Indy που φορανε μοτέρ απο μοτοσυκλέτα (συνηθως από cbr 900) και ειναι για αμοιγώς πιστάδικη χρήση. Για τα προαναφερόμενα, το 200sx δεν το λες ιδιαιτερα προσιτό ενώ για το Ε30 αν και προσιτο, δεν το λες και ιδιαίτερα στριφτερό. Το RX8 πολύ καλά στημένο και προσιτό αλλά σχετικά βαρύ συγκριτικά με άλλα, συν τα θεματα αξιοπιστίας (κινητηρα, πολλαπλασιαστών, μίζας κλπ). Τα MR2 εχουν ξεφτυλιστει και ειναι πολύ ωραία στημένα (1.8 + μπλοκε + κεντρομηχανα + 6αρι). Αντίσοιχο στησιμο εχουν και τα 18αρια ΜΧ5. Αν σας ενδιαφέρει μονο ο χρόνος πίστας και όχι οι πάντες, τοτε μάλλον MR2, διαφοτερικά ή ανάντηση είναι πάντοτε "miata".

    ΑπάντησηΔιαγραφή