Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Custom Front Splitter DIY

Αρκετό καιρό ήθελα να φτιάξω ένα splitter για τον εμπρός προφυλακτήρα, όχι βέβαια ένα "σωστό" αγωνιστικού τύπου που να προεξέχει πολύ και να είναι μέρος του flat bottom αλλά ένα μαζεμένο για καθημερινή χρήση. Για τον λόγο αυτό πήρα φύλλο εύκαμπτου μαύρου πλαστικού πάχους 3χιλ. από ένα μηχανουργείο στον Ταύρο.



Ξεκίνησα με την αφαίρεση του μικρού πλαστικού που βρίσκεται στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα και συγκρατείται με βίδες και πιρτσίνια.



Στη συνέχεια από βιασύνη δεν έφτιαξα σωστό πατρόν και έκοψα το πρώτο κομμάτι σχετικά στενό. Έτσι πλέον το πρώτο κομμάτι έγινε πατρόν και σχεδίασα από την αρχή ενα καινούριο με σωστές διαστάσεις.




Για το κόψιμο χρησιμοποιήθηκε μια απλή σέγα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ντύσαμε με χαρτοταινία το υλικό γιατί η σέγα όπως πέρναγε έκανε μικρές γρατζουνιές κοντά στο σημείο κοπής.



Έτοιμο το σπλιτεράκι.! Στη συνέχεια το προσαρμόζουμε στο αμάξι και το στερεώνουμε με βίδες και παξιμάδια ασφαλείας. Σε πιό μεγάλα σπλίτερ στερεώνουν το μπροστά μέρος με ντίζες αλλά στη δική μας περίπτωση θέλαμε να το κρατήσουμε διακριτικό οπότε απλά βάλαμε αρκετές βίδες με παξιμάδια από κάτω.



Κοιτώντας στο internet εικόνες με αντίστοιχες εφαρμογές, έπεσε το μάτι μου στο air dam της Corvette C7 το οποίο μου άρεσε αρκετά και αποφάσισα να φτιάξω κάτι αντίστοιχο με σήκωμα μέσα στο θόλο.


Το τελικό αποτέλεσμα είναι το παρακάτω.!


  


Edit : Για να καλυφθούν οι ατέλειες από το κόψιμο στο χέρι, προσθέσαμε περιμετρικά μια λωρίδα λάστιχα σχήματος U με λίγη κόλλα.




2 σχόλια: