Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ferrari Trackday @ Imola Circuit


Μετά από μια σχετικά απρόοπτη σειρά γεγονότων και χωρίς κανένα προγραμματισμό ή προσδοκία, βρεθήκαμε με τον Βασίλη την Τρίτη 1/10 το πρωί στην πίστα της Imola στην Ιταλία. Το ταξίδι από την Modena ήταν σχετικά σύντομο και δεν αργήσαμε πολύ να βρεθούμε σε ένα τυχαίο σημείο της πίστας που στην συνέχεια καταλάβαμε πως ήταν η τελευταία στροφή πριν από την ευθεία εκκίνησης τερματισμού.



Η βροχή μόλις είχε σταματήσει και επικρατούσε απόλυτη ησυχία μέχρι που από το βάθος ακούστηκε σαν μελωδία στα αυτιά μας ο ήχος μιας Formula1 στο ρελαντί. Και όταν λέμε ήχος εννοούμε τον σωστό...αυτόν από τις ατμοσφαιρικές φόρμουλες των 90ies και 00s. Το αυτοκίνητο μπήκε στην πίστα και η τρίχα σηκώθηκε την ίδια στιγμή. Το ακούγαμε σε όλο τον γύρο και όσο πλησίαζε η μελωδία γινόταν όλο και πιο έντονη. Η στιγμή που ολοκλήρωσε τον γύρο και πέρασε από μπροστά μας ουρλιάζοντας με το πόδι στο πάτωμα θα μου μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό..και πού να ήξερα τι θα ακολουθούσε στην συνέχεια.!









Ξεκινήσαμε ένα tour σε όλες τις Κ της πίστας βλέποντας μπροστά μας να περνάνε Formula1 από διαφορετικές χρονιές, όλες με τον χαρακτηριστικό ήχο που βγάζουν τα μοτέρ αυτά. Η πίστα βρίσκεται μέσα σε ένα όμορφο πάρκο με μονοπάτια για πεζοπορία και ποδήλατο , ιδανικά για βόλτα σε συνδυασμό με το θέαμα των αυτοκινήτων. 





Η Ferrari και η Formula1 είναι πολύ σημαντική υπόθεση για τους Ιταλούς. Μόλις πέρασε το πρώτο αυτοκίνητο ο παππούς από ένα κοντινό σπίτι βγήκε με τις πυτζάμες και τις παντόφλες και στήθηκε στα κάγκελα για να το δει να περνάει.! Τα παιδιά που είχαν έρθει εκδρομή στο πάρκο της πίστας φώναζαν σε κάθε πέρασμα ενώ στα Grand Stand οι Ιταλοί σχολίαζαν τα αυτοκίνητα με πάθος που θυμίζει φανατικό οπαδό ποδοσφαιρικής ομάδας. Τελικά όπως μάθαμε, την ημέρα εκείνη γινόταν ιδιωτικό trackday για πελάτες της Ferrari με παλιές φόρμουλες και αυτοκίνητα του προγράμματος ΧΧ. 




Το ΧΧ είναι ένα πρόγραμμα για πελάτες της Ferrari με αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής εξελιγμένα για χρήση αποκλειστικά σε πίστα. Οι ιπποδυνάμεις ξεπερνούν τα 1000 ατμοσφαιρικά άλογα και πάνω τους δοκιμάζονται και υλοποιούνται τεχνικές λύσεις που στην συνέχεια περνάνε και στα αυτοκίνητα παραγωγής, ενώ το θέαμα που προσφέρουν είναι μοναδικό.
Η οικογένεια αποτελείται από το FXX που στηρίζεται στην Enzo, το 599XX που στηρίζεται στην FR 599 και τα FXX-K και FXX-K Evo που στηρίζονται στις πιο σύγχρονες LaFerrari.





Στο τέλος της ημέρας περάσαμε από το μνημείο του Ayrton Senna στην Tamburello. Η συγκίνηση ήταν πολύ έντονη και τα λόγια περιττά σε τέτοιες καταστάσεις.





Σε άλλη στροφή της πίστας, το σημείο που σκοτώθηκε ο Roland Ratzenberger. 





Δυναμώστε τα ηχεία και απολαύστε το video που τραβήξαμε από διάφορα σημεία της πίστας την ημέρα εκείνη.



Μια ονειρική μέρα στην πίστα είχε φτάσει στο τέλος της. Εις το επανιδείν.!





Photos by @autodromoimola

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου