Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Fun to Drive ?

Αλήθεια τι σημαίνει fun to drive? Ποιο αυτοκίνητο είναι fun to drive και ποιο όχι και τόσο? Υπάρχει μια γενική απάντηση στην ερώτηση αυτή, αλλά για τον καθένα αυτή ερμηνεύεται διαφορετικά.

Fun to drive είναι το αυτοκίνητο που μπορεί να κάνει αυτό που θέλει ο οδηγός, αυτό που φέρνει το μυαλό του ή η φαντασία του και με τους αντίστοιχους χειρισμούς προσπαθεί να κάνει πράξη. Άπο ένα μικρό Lift off Oversteer με ενα FWD , ένα εντυπωσιακό Drift με ένα RWD έως και ένα πάτημα με τα ανάλογα ηχητικά εφέ από ένα δυνατό αυτοκίνητο. 
Για να συμβούν τα παραπάνω πρέπει το αυτοκίνητο να σε αφήνει να το κάνεις. Μη απενεργοποιούμενα ESP, αναίσθητα τιμόνια, βαριά σασί, αδύναμα χάρη οικονομίας και ρύπων μοτέρ είναι εχθροί στο fun factor της οδήγησης. Και κάπου εκεί έρχεται το tuning και η δυνατότητα βελτίωσης του αυτοκινήτου στα σημεία έτσι ώστε να ταιριάξει με τις απαιτήσεις του οδηγού. Ο κάθε οδηγός είναι διαφορετικός, έχει διαφορετικές απαιτήσεις και με αυτή τη λογική θα κοιτάξει να βελτιώσει με διαφορετικό τρόπο το όχημά του. Άλλος θα βελτιώσει ανάρτηση και ευθυγράμμιση, άλλος θα πέσει με τα μούτρα στη βελτίωση του μοτέρ κτλ.

Να μην μπερδέψουμε το "fun to drive" με το "αποτελεσματικό". Η μονάδα μέτρησης του πρώτου είναι τα χαμόγελα ανά λεπτό ενώ του δεύτερου ένα best lap στην πίστα ή ένας χρόνος στα 402m.

Αλήθεια, ποιο από τα παρακάτω πιστεύετε πως είναι πιο fun to drive ?






Σωστά..!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου