Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Mazda 2 1.5 - Η Άσπρη Λύσσα



Η αγαπημένη μας Λύσσα, πλέον μετράει 172.000χλμ και όμως δείχνει πιο φρέσκια από ποτέ.!
Αγοράστηκε το 2008 σε λευκό πέρλα χρώμα με το σπόρ πακέτο εμφάνισης και από εκείνη την ημέρα δεν έχει σταματήσει να προσφέρει οδηγική απόλαυση και απροβλημάτιστες μετακινήσεις στον ιδιοκτήτη του.

Πλαίσιο ελαφρύ και στιβαρό, με 5άστερη παθητική ασφάλεια, 6 αερόσακους πλήρες εξοπλισμό και βάρος μόλις 1030 κιλά.! Μοτεράκι 1.500cc με τετράγωνες διαστάσεις, συμπίεση μόλις 10:1 και μηχανικά ωστήρια το οποίο είναι υπέρ αξιόπιστο όσο και αν το πιέζει κανείς.

Μέσω του αυτοκινήτου αυτού έγιναν πολλές γνωριμίες με άτομα στα νυχτερινά στέκια, στα βουνά και στις πίστες, πολλές από τις οποίες εξελίχθηκαν σε πολύ δυνατές φιλίες. Τα παιδιά από το mazda2club, τα παιδιά από τις στροφοδιαδρομές της Πεντέλης, οι πιστάκηδες στα trackdays..



Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται καθημερινά αλλά και σε trackdays οπότε έπρεπε να βρεθεί μια ισορροπία στους συμβιβασμούς που θα γίνονταν για κάθε χρήση. Βελτιώθηκε σταδιακά, κάθε φορά στο σημείο που ο οδηγός αισθανόταν αδυναμία και ανομοιογένεια. Παραθέτω μια λίστα με τις βασικές βελτιώσεις μέχρι στιγμής:

# Ζάντες 15x7 αντικατέστησαν τις εργοστασιακές 16ρες.
# Ανάρτηση coilover XYZ Super Sport με ελατήρια 5/3kgr.
# Φρένα εμπρός από Fiesta ST180 με δίσκους 280mm.
# Κάθισμα Sparco EvoII.
# Μπάρα θόλων Hercules Parts και custom μπάρα στον ημιάκαμπτο.
# Εισαγωγή BMC DIA, εξάτμιση από χταπόδι και πρόγραμμα Autoveltiosis.



Με τα παραπάνω και με πολλές ακόμα μικρές λεπτομέρειες το αυτοκίνητο έχει μεταμορφωθεί και είναι πολύ ευχάριστο στις καθημερινές μετακινήσεις και αρκετά ενδιαφέρον σε περιβάλλον πίστας.
Γράφει 14ρια στην πίστα των Μεγάρων, 39ρια στην πίστα των Σερρών και 58ρια στο Καρτόδρομο. Μερικά βίντεο με την Λύσσα εν δράση:








Στα άμεσα πλάνα είναι η τοποθέτηση αθόρυβης εξάτμισης και φρέσκιας ανάρτησης BC BR TypeRA για αντικατάσταση της ταλαιπωρημένης πλέον XYZ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου