Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΜΧ-5 10th Anniversary # Dyno Run


Το Miata προχωράει σιγά σιγά και πλησιάζει όλο και περισσότερο σε αυτό που έχω στο μυαλό μου. Σίγουρα ακόμα υπάρχουν πολλά βασικά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, ένα από τα οποία είναι και το μοτέρ που πλέον έχει μείνει λίγο πίσω σε σχέση με τη βελτίωση ανάρτησης και φρένων.

Υπάρχει σαφές πλάνο και στόχος για την βελτίωση του μοτέρ, στο οποίο το πρώτο βήμα είναι ο άγραφος εγκέφαλος που θα αντικαταστήσει τον εργοστασιακό μαζί με κάποια όργανα εποπτείας όπως wideband, θερμοκρασία και πίεση λαδιού. Έγινε λοιπόν μια δυναμομέτρηση για να ξέρουμε από που ξεκινάμε και τι δίνει η κάθε βελτίωση στην πραγματικότητα, τόσο σε νούμερα όσο και σε αποτελεσματικότητα στον δρόμο και την πίστα.

Η μέτρηση έγινε στο αρκετά αξιόπιστο κατά τη γνώμη μου δυναμόμετρο της Microchips στο Μοσχάτο. Έγιναν δύο μετρήσεις με ίδιο αποτέλεσμα, όπως φαίνεται παρακάτω. Μάλλον αναμενόμενο αποτέλεσμα για μοτέρ με 215.000χλμ και αλλαγμένη εισαγωγή και εξάτμιση από χταπόδι και πίσω.


Το νούμερο σαν νούμερο δεν λέει τίποτα, μπορεί σε άλλο δυναμόμετρο να έβγαζε + ή -5 άλογα. Αυτό που μετράει είναι ότι πλέον ξέρουμε από που ξεκινάμε.!

Video από την μέτρηση :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου