Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Empty Pocket Track Records and More.


Τον τελευταίο καιρό η δραστηριότητα στις πίστες ήταν πολύ έντονη και τα μέλη της Empty Pocket ομάδας φυσικά ήταν εκεί. Πάμε να δούμε πώς τα πήγαν σε διαφορετικά events με αρκετή incar δράση.!



Πρώτη στάση το trackday του Ελληνικού RX8 Club που έγινε το διήμερο 2-3 Μαρτίου. Δυστυχώς συνέπεσε με τον αγώνα του Httc στα Μέγαρα και δεν έδωσα το παρών με το Miata, αρκετοί καλοί φίλοι ήταν εκεί όμως και το ευχαριστήθηκαν πολύ. 



Πρώτος και καλύτερος ο Νίκος με τον καλύτερο χρόνο στα Rx8, ο οποίος έγινε με ελάχιστες αλλά ουσιαστικές βελτιώσεις στο αμάξι και καλή οδήγηση. 



Ο τρόπος που έγινε το best lap μας έβαλε σε σκέψεις για διαφορετική προσέγγιση της Κ13 στην επόμενη επίσκεψη πράγμα που μελετάμε και μέσω της τηλεμετρίας. Απολαύστε το incar video:




Λίγο πιό πίσω σε χρόνους αλλά και πάλι πολύ κοντά μεταξύ τους ήταν ο Λεωνίδας με το Rotrex NB και ο Γιώργος με το Turbo NBfl. Ο Λεωνίδας έκανε νέο personal best στο 1:30 με το νέο Rotrex setup και έμεινε λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από τον sub30 γύρο που τόσο καιρό προσπαθεί να πετύχει.







Ο Γιώργος από την άλλη ευχαριστήθηκε τριψήφιο αριθμό γύρων με το πολύ αξιόπιστο turbo 1.6 Miata το οποίο μάλλον θα δώσει τη θέση του σύντομα σε ένα πολύ ξεχωριστό και δυνατό setup. Τα incar από τα μάχιμα MX5 :






Και ένα special drone video με τις Miatαρες να παίζουν μέσα στην πίστα.!



Τον γρηγορότερο χρόνο του trackday έκανε το θηριώδες και πολύ αγαπημένο μας Rotrex S2000 του Αντώνη, ο οποίος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1.28.5.



Και ο Νίκος ήταν εκεί με την ακούραστη Empty Pocket Cayman, ο οποίος δοκίμασε διάφορα λάστιχα στο εργοστασιακό κατά τα άλλα Porsche και έκανε νέο personal best lap στο 1.32.2. Πέρασε την μπλέ σαύρα για λίγο οπότε στο επόμενο trackday οφείλω να απαντήσω.! :o)



Λίγο αργότερα στην ίδια πίστα έγινε το trackday του Alfisti Club, στο οποίο πήραν μέρος και αρκετοί αλλόθρησκοι. Η πρώτη θέση στον πίνακα των ταχύτερων χρόνων άλλαξε πολλές φορές μεταξύ δύο πολύ καλά βελτιωμένων αυτοκινήτων από την εποχή των 90ies, της 75 Turbo του Βαγγέλη και το N/A Opel Vectra του Αλέκου.



Ο Αλέκος είχε ήδη γράψει 1.26 και ανέβηκε με στόχο να βελτιώσει τον χρόνο αυτό κατά πολύ. Τους προηγούμενους μήνες είχε προηγηθεί πολύ σκληρή δουλειά και βελτίωση πολλών τομέων στους οποίους έπασχε το Vectra. Παραθέτω μερικές φωτογραφίες για να καταλάβετε τι εννοώ.













Δυστυχώς από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και πέρασε την περισσότερη ώρα στα pits επιδιορθώνοντας την βλάβη. Τελικά κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του γράφοντας ένα πολύ αξιοπρεπές 1.25.1, το οποίο αποτελεί και τον ταχύτερο γύρο που έχει γίνει ποτέ από Opel στην πίστα. Ο στόχος βέβαια είναι για πολύ παρακάτω οπότε η σκληρή δουλειά συνεχίζεται.



Λίγο πιο πίσω σε χρόνο τελικά έπεσε ο Βαγγέλης με το αγωνιστικό πλέον 75, τον οποίο θα απολαύσουμε στο μέλλον και σε αγώνες αναβάσεων. Απολαύστε το incar από την Alfa να γυρίζει στο 1.26 :



Πολύ καλή προσπάθεια και από τον Δημήτρη με το K20 EG, ο οποίος βελτιώνεται συνεχώς.



Αφού είδαμε λοιπόν δυνατά incar από τα ταχύτερα Rx8, Alfa Romeo αλλά και Opel στην πίστα, πάμε να δούμε ακόμα ένα Empty Pocket ρεκόρ που έγινε, αυτή τη φορά με τα ενοικιαζόμενα Suzuki Swift Sport της RDE. Το ρεκόρ με το Swift το είχε από πρίν ο Βασίλης με 1.38.0 και δεν άργησε να καταρριφθεί από τον παλιό γνώριμο της πίστας Μάκη.



Ο γύρος του Μάκη είναι πραγματικά για σεμινάριο και όπως τον βλέπουμε έχει πολύ λίγα περιθώρια βελτίωσης. Περιμένουμε με αγωνία να δούμε πότε και πώς θα βελτιωθεί.!




Αυτό ήταν ένα γρήγορο catch up της δράσης στις πίστες η οποία βέβαια συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.! 

See you at the track.!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου