Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΜΧ-5 10ΑΕ : Πρώτη επαφή με την πίστα.!


Το πρώτο Trackday με το Miata είναι γεγονός.! Μετά από αρκετό καιρό αποχής και σκουριάσματος επιτέλους γράψαμε γύρους και ευχαριστηθήκαμε οδήγηση στην πίστα με ιδανικό καιρό και καλή παρέα.



Πρόκειται για το πρώτο Trackday που διοργάνωσε το HTTC για το 2017 στην πίστα των Μεγάρων. Τα pits γεμάτα όμορφα αυτοκίνητα, από Cinquecento μέχρι Ferrari 360 και Alfa Romeo 156 WTCC.! 



Το μεσημέρι που φτάσαμε στην πίστα μας περίμεναν ήδη εκεί όλοι οι καλοί φίλοι παλιοί και νέοι. Briefing από την διοργάνωση, πληρωμή συνδρομής και έτοιμοι για το πρώτο Session. Από τα πρώτα μέτρα στην πίστα καταλαβαίνεις πόσο πολύ ταιριάζει το miata σε αυτό το περιβάλλον. Ναι η ανάρτηση είναι μαλακή, τα φρένα τα βρίσκουν δύσκολα, το κάθισμα δεν σε κρατάει σταθερό και χίλια δυο άλλα ΟΜΩΣ...η ευχαρίστηση που νιώθεις παίζοντας με τα όρια της πρόσφυσης, του αυτοκινήτου και του εαυτού σου, η ρυθμισιμότητα του πλαισίου με το τιμόνι και το γκάζι και τα ελεγχόμενα (τις περισσότερες φορές) driftάκια είναι αρκετά για να χαρίσουν ενα πλατύ χαμόγελο. 
Δεν χρειάζεται time attack spec αυτοκίνητο για να ευχαριστηθείς σε μία πίστα, οποιοδήποτε αυτοκίνητο έχει κάτι να σου προσφέρει ακόμα και σε εργοστασιακή μορφή.




Στο πρώτο session το χρονόμετρο σταμάτησε στο 1.16.00 και πλέον κατάλαβα ότι έχω αρκετά να μάθω για να πάρω το μέγιστο από το αμάξι. Στο δεύτερο session έβγαλα λίγο πίεση από τα εμπρός λάστιχα για να μειώσω την υπoστροφή στις κλειστές στροφές και με λίγο καλύτερη οδήγηση το best lap επεσε στο 1.15.29.



Βίντεο από τον καλύτερο γύρο της ημέρας:



Πολλά θέλουν βελτίωση αλλά κυρίως ο οδηγός. Η πίσω κίνηση έχει τα δικά της μυστικά και τεχνικές τα οποία για να κατακτηθούν θέλουν επιμονή και υπομονή.

Κλείνοντας θα βάλω αυτήν τη φωτογραφία με το Mr2 του φίλου Δημήτρη ο οποίος και αυτός πρόσφατα πήρε Roadster και το χαίρεται εξίσου.!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου