Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

K Swap MR2 ZZW30 # The TrackTool


Συνταγή μαγική, ιδανική για ένα αξιόπιστο και πολύ γρήγορο fun car, για trackdays αλλά και για καθημερινή χρήση ακόμα.! 
Το εργοστασιακό μοτέρ παρέδωσε πνέυμα περήφανο μέσα στην πίστα και από τότε ξεκίνησε η επιχείρηση "πριόνι". Ο Μιχάλης με την πολύτιμη βοήθεια του Βασίλη, βρήκαν ένα μοτέρ Honda K20a2 με το σασμάν και το διαφορικό του και το τοποθέτησαν με πολύ μεράκι στο λαβωμένο κεντρομήχανο.



 Έπεσε αρκετή δουλειά για τις βάσεις, τις ντίζες του επιλογέα και αρκετές άλλες λεπτομέρειες, που στο τέλος όμως κάνουν και την διαφορά. Το μοτέρ με βελτιώσεις σε εισαγωγή και εξαγωγή αλλά και αναβαθμισμένο άγραφο εγκέφαλο Hondata K-Pro 4 αποδίδει περίπου 240 άλογα με γεμάτο φάσμα από μεσαίες μέχρι τον κόφτη.!


Η ανάρτηση είναι η BC BR series με ελατήρια 6kgr/mm εμπρός και 7kgr/mm πίσω και τα λάστιχα Nankang AR-1 205 εμπρός και 225 πίσω πάντα σε 15ρες ζάντες.Τα φρένα είναι τα εργοστασιακά με αναβαθμισμένα τακάκια Carbotech XP10.


Η οδική συμπεριφορά είναι φιλική και η δύναμη βγαίνει στον δρόμο αποτελεσματικά. Σίγουρα βέβαια ένα τόσο ελαφρύ και δυνατό κεντρομήχανο θέλει σεβασμό και προσεκτικούς χειρισμούς.






Ο Μιχάλης σε κάθε επίσκεψη στην πίστα το χαίρεται χωρίς καθόλου προβλήματα ενώ όσο εξοικειώνεται, τόσο πέφτουν τα lap times.! Στην τελευταία επίσκεψη έγραψε 1.08.2 στην πίστα των Μεγάρων.


Video :



Βλέποντάς το απ'έξω να γυρνάει μέσα στην πίστα είναι πολύ εντυπωσιακό, αφού βγάζει έναν πολύ όμορφο και γεμάτο ήχο, πετάει φλόγες σε κάθε αλλαγή και σηκώνει τον εμπρός εσωτερικό τροχό κάθε φορά που αλλάζει απότομα κατεύθυνση.


Ένα φανταστικό αυτοκίνητο, αξιόπιστο, γρήγορο και ξεχωριστό. Απαιτεί προσοχή αφού θα φέρει εύκολα σε δύσκολη θέση τον απρόσεκτο, αλλά αντίστοιχα θα ανταμείψει τον ικανό. Ευχόμαστε στον Μιχάλη να το χαίρεται χωρίς προβλήματα.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου