Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Driving Diaries # BC Shakedown και ευθυγράμμιση.


Μετά την τοποθέτηση της ανάρτησης έγιναν και οι πρώτες αναγνωριστικές βόλτες για να πάρουμε το feeling. Στο δρόμο μέχρι να φτάσουμε στις ορεινές διαδρομές η ανάρτηση δεν κοπανάει όσο θα περίμενε κανείς με 10/8 ελατήριο. Δεν θα την έλεγα άνετη βέβαια αλλά είναι ανεκτή ακόμα και για ταξίδι.

Δυστυχώς ο Σπέγγος δεν ηταν διαθέσιμος για να κάνουμε corner weighting και αρκέστηκα σε μια απλή ευθυγράμμιση σε πρώτη φάση όπως φαίνεται παρακάτω :



Ίσως λίγο παραπάνω aggresive θεωρητικά σε σχέση με αυτά που προτείνουν οι διάφοροι βελτιωτές αλλά την έκανα δοκιμαστικά για αρχή, έτσι και αλλιώς το θέμα στησίματος ανάρτησης και ευθυγράμμισης είναι μεγάλο κεφάλαιο και θέλει ψάξιμο. Τα παραπάνω με ύψος 11cm μπροστά και 11,5cm πίσω μετρημένο στα σημεία που πιάνει ο γρύλος.

Η οδηγική αίσθηση έχει μεταμορφωθεί. Πλέον οι αντιδράσεις είναι άμεσες σε κάθε κίνηση του τιμονιού, δεν υπάρχουν περιττές κινήσεις του πλαισίου και μπορείς να σημαδεύεις με ακρίβεια την κορυφή της στροφής. Η ισορροπία της πρόσφυσης στους δυο άξονες ήταν όπως την ήθελα δηλαδή ελεγχόμενα υπερστροφική. Το 8ρι ελατήριο πίσω και η απόκλιση μπροστά το έκαναν εντυπωσιακά στριφτερό στα κλειστά κομμάτια ενώ στα πατημένα θέλει χειρουργικές κινήσεις, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα αντιδράσει περίεργα ή επικίνδυνα. Όλα τα παραπάνω με χρήση εντελώς φθαρμένων Toyo R888 τα οποία είναι ότι χειρότερο σε συνδυασμό με το σκληρό setup της ανάρτησης. Με φρέσκα ελαστικά τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Η ρύθμιση σκληρότητας από το εργοστάσιο ήταν στο 20/30 μπροστά και 21/30 πίσω. Όταν το μαλάκωσα στο 10/30 μπροστά και 8/30 πίσω η διαφορά ήταν αισθητή το οποίο σημαίνει ότι η ανάρτηση ακούει στις ρυθμίσεις αλλά το ήθελα πιό υπερστροφικό οπότε για εμένα μάλλον δουλεύει καλύτερα με λίγο σκληρότερη ρύθμιση στον πίσω άξονα.


Σύντομα θα γίνει και μια επίσκεψη στην πίστα να δούμε και εκεί πώς συμπεριφέρεται και πώς αντιδρά στις ρυθμίσεις. Το σίγουρο είναι οτι το αυτοκίνητο είναι πολύ ενδιαφέρον οδηγικά και σου δίνει την σιγουριά να πιέσεις χωρίς να θέλει να σε σκοτώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου