Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

MX-5 10th Anniversary # 2Din Android Head Unit


Από καιρό ήθελα να εκσυγχρονίσω λίγο το εσωτερικό του Miata με την προσθήκη κυρίως δύο βασικών για εμένα λειτουργιών, αυτή του GPS αλλά και τα Apps που υπάρχουν για τον Megasquirt. 



Μετά από έρευνα αποφάσισα να ρισκάρω με την αγορά μιας κινέζικης 2din πηγής με λειτουργικό Android 9 και αρκετές ακόμα έξτρα λειτουργίες. Πρόκειται για αυτήν την πηγή της οποία παραθέτω τα χαρακτηριστικά όπως αναφέρονται στο ebay.



Με κόστος μόλις 85 ευρώ παίρνεις ένα μηχάνημα με πολλές δυνατότητες ρισκάροντας βέβαια αρκετά στο κομμάτι της αξιοπιστίας και της ποιότητας. Αντίστοιχη πηγή βέβαια χρησιμοποιώ και στο Mazda2 εδώ και 8 χρόνια χωρίς πρόβλημα οπότε ελπίζω το ίδιο να συμβεί και τώρα.



Λόγω του ότι η πηγή δεν δέχεται CD, είναι πολύ compact σε διαστάσεις αλλά και βάρος, το οποίο σίγουρα συγκαταλέγεται στα θετικά στοιχεία.



Για την τοποθέτηση τροποποιήθηκε η 2Din θήκη που είχα ήδη ενώ αρκετή δουλειά έγινε και στην απλοποίηση της καλωδίωσης που είχε η παλιά πηγή. Αναλυτικές οδηγίες δεν υπάρχουν αλλά τα labels στα καλώδια είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς τι να συνδέσει και πού.




Εκτός από τις βασικές λειτουργίες, το μόνο που σύνδεσα ήταν η εξωτερική κεραία GPS την οποία τοποθέτησα στο ταμπλό για καλύτερο σήμα ενώ το καλώδιο περάστηκε με stealth τρόπο.



Η πηγή άνοιξε χωρίς πρόβλημα, έπιασε το hotspot wifi από το κινητό τηλέφωνο και αφού σύνδεσα τον Google λογαριασμό μου ήμουν έτοιμος να εγκαταστήσω όποια εφαρμογή ήθελα. Για αρχή από το Play Store κατέβηκαν τα Shadow Dash, MSDroid και Racechrono Pro ενώ υπήρχαν ήδη εγκατεστημένα τα Google Maps, χάρτες IGo, Youtube κτλ.





Η συμπεριφορά της πηγής ήταν λίγο περίεργη τις πρώτες μέρες αφού μερικές εφαρμογές κόλλαγαν και το ραδιόφωνο έκλεινε μόνο του. Το φαινόμενο αυτό μετά από μερικά on-off σταμάτησε και πλέον μπορώ να πω οτι λειτουργεί αρκετά σταθερά, ίσως απλά ήθελε κάποια reboot για να στρώσει χαρακτήρα.



Στο θέμα της λειτουργικότητας λοιπόν είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και θέλει προσοχή γιατί η οθόνη είναι χαμηλά και αποσπά εύκολα τα μάτια από τον δρόμο το οποίο είναι επικίνδυνο. Το μόνο πρόβλημα που πλέον αντιμετωπίζω είναι κάποια διαρροή ρεύματος που αδειάζει την μπαταρία, για το οποίο είμαι σε φάση ψαξίματος αλλά λογικά θα οφείλεται σε κάποια λάθος σύνδεση στην καλωδίωση της πηγής. Το πολύμετρο θα μας δώσει την λύση ελπίζω σύντομα.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα Βαγγελη σιγουρα μετα απο ενα track day θα εχεις καλυτερη εικονα για την αξιοπιστια τις πηγης. Πολυ καλη προσθηκη BTW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλέον φαίνεται να λειτουργούν όλα σωστά και χωρίς απώλειες ρεύματος.
      Ο χρόνος θα δείξει πόσο αξιόπιστη είναι, σε value for money ομως είναι πολύ καλή.

      Διαγραφή