Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

EmptyPocketRacers Endurance Team 2020 # 4 Hours Of Serres # part.2


Μετά λοιπόν από την επεισοδιακή προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα, η πρώτη μέρα δοκιμών στην πίστα των Σερρών είχε φτάσει. Εκτός από τον Ανδρέα που είχε οδηγήσει πρόσφατα στην πίστα οι υπόλοιποι είχαν πολλά χρόνια αποχής ενώ για τον Μιχάλη θα ήταν η πρώτη φορά που θα οδηγούσε στον ναό.


Η ομάδα βρήκε το box της, τακτοποίησε πράγματα και εργαλεία και τοποθέτησε κάθισμα συνοδηγού στο αμάξι για τα πρώτα αναγνωριστικά sessions. Φορέθηκε ένα παλιό σετ λάστιχα και ξεκίνησαν αλλεπάλληλοι γύροι με εναλλαγές οδηγών και συνοδηγών για να πάρουν όλοι το feeling και να ζεστάνουν χέρια και αισθήσεις. Το αμάξι σταθερό και γρήγορο, δεν άργησε να γράψει 33ρια στα χέρια των έμπειρων ενώ και ο Μιχάλης σιγά σιγά μάθαινε την πίστα και έβρισκε την ταχύτητά του.





Το μεσημέρι έγινε διακοπή των δοκιμών για ενημέρωση των οδηγών από την διοργάνωση. Είναι ενα event ανεπίσημο με βασικό στόχο να διασκεδάσουν όσοι συμμετέχουν οπότε οι κανονισμοί δεν ήταν πολύ αυστηροί και συγκεκριμένοι ως προς την διαδικασία του αγώνα, ήταν όμως πολύ αυστηροί στα θέματα ασφάλειας αφού στην ουσία μιλάμε για έναν αγώνα με μάχες ρόδα με ρόδα. 
Οι 31 συμμετοχές χωρίστηκαν σε δύο μεγάλα γκρουπ δυναμικότητας, τα trackday-hobby αυτοκίνητα και τα αγωνιστικά ενώ θα υπήρχε μισάωρο session προκριματικών το απόγευμα του Σαββάτου για να καθοριστεί η σειρά εκκίνησης.


Το Empty Pocket Team μπαίνει λοιπόν με φρέσκα λάστιχα για το προκριματικό μισάωρο και πραγματικά πετάει.! Γράφει 1.33.6 και περνάει στην Pole για την κατηγορία του, μπροστά από αρκετά δυνατότερα αυτοκίνητα όπως Ep3 TypeR, BMW M3, Lotus Elise αλλά και από πολλά καλά βελτιωμένα track cars. 


Η χαρά δεν κράτησε πολύ αφού στους τελευταίους γύρους του Σαββάτου ο Μιχάλης αλλά και ο Γιώργος παρατηρούν μια ασταθή συμπεριφορά στις στροφές η οποία γινόταν όλο και πιο έντονη. Γρήγορα το αμάξι στα pits για έλεγχο στον οποίο τελικά ανακαλύπτουν οτι έχουν ξεσφίξει οι βίδες της πλύμνης πίσω αριστερά, το αμάξι έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την ευθυγράμμιση και μάλιστα έχει φθείρει ανομοιόμορφα και τα καινούρια Nankang AR-1 με τα οποία θα έτρεχαν στον αγώνα.


Φυσικά η ώρα είχε περάσει και τα μαγαζιά είχαν κλείσει οπότε έπρεπε να δοθεί μια diy λύση επιτόπου.! Download εφαρμογή κλισιόμετρου στο κινητό και ξεκινάει το λύσε-δέσε μέχρι να πετύχουμε την σωστή, μάλλον, τιμή ευθυγράμμισης. Ένας τελευταίος έλεγχος και στα άλλα άκρα, φουλάρισμα βενζίνη και το αμάξι είναι πλέον έτοιμο για τον αγώνα της Κυριακής.!


Η διοργάνωση επιφύλασσε μια έκπληξη στους οδηγούς αφού τελικά τα αυτοκίνητα θα ξεκινούσαν με την ανάποδη σειρά, δηλαδή ενώ είχαμε την Pole, θα ξεκινούσαμε τελευταίοι!! 



Ο Μιχάλης δέθηκε στην θέση του οδηγού για το δύσκολο πρώτο stint, έκανε μισό γύρο ζεστάματος και ξεκίνησε να πιέζει στο όριο αμέσως μετά. Το reverse grid είχε δημιουργήσει ενδιαφέρουσες συνθήκες ειδικά για τους πρώτους γύρους που όλα τα αυτοκίνητα πίεζαν! Το MR2 γύριζε σταθερά στο 33 με τον Μιχάλη να προσπερνάει έναν έναν όλους τους αγωνιζόμενους πάντα με προσοχή και ασφάλεια. Το TypeR είχε ανοίξει την διαφορά και η μάχη αναμενόταν μεγάλη αφού το κάθε αυτοκίνητο είχε την δική του στρατηγική.



Στον 25ο γύρο του αγώνα το Empty Pocket Team περνάει στην πρώτη θέση και κάνει μια μικρή διαφορά. Η ταχύτητα του ελαφριού κεντρομήχανου σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση του επιτρέπει να μπορεί να κρατάει εναν αρκετά γρήγορο ρυθμό. Ο Γιώργος λέει στον Μιχάλη να φυλάξει το αμάξι και να ανέβει στο 37, αφού πλέον εμείς ελέγχουμε το παιχνίδι κρατώντας διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους.




Ο ενθουσιασμός στην ομάδα πλέον είναι στο κατακόρυφο, οδηγούμε την κούρσα και όλα προχωράνε βάσει σχεδίου (όχι οτι υπήρχε σχέδιο αλλά λέμε τώρα). Έχουμε όμως ένα μειονέκτημα, πρέπει να κάνουμε τρεις αλλαγές οδηγών αφού το ζητούμενο είναι να οδηγήσουν όλοι, το οποίο όμως θα μας κοστίσει έξτρα χρόνο στα pits. Η ομάδα αποφασίζει να κρατήσει λίγο παραπάνω μέσα τον Μιχάλη ο οποίος τελικά οδήγησε άψογα για μια ώρα και είκοσι λεπτά, μέχρι να πάρει την θέση του ο Ανδρέας.



5λεπτο pit stop, ανεφοδιασμός, έλεγχος του αυτοκινήτου και συνεχίζουμε από εκεί που το αφήσαμε! Ο Ανδρέας κάνει το χρέος του και οδηγάει σταθερά και γρήγορα χωρίς να ξοδεύει το αμάξι. Κρατάει την Μ3 πίσω του για αρκετούς γύρους και στην συνέχεια δίνει την θέση του στον πολύ έμπειρο Γιώργο μαζί με τον δεύτερο ανεφοδιασμό.



Ο Γιώργος οδηγάει έξυπνα κλέβοντας μέτρα σε κάθε γύρο με τελείως διαφορετικές γραμμές το οποίο τελικά δουλεύει. Η διαφορά έχει ανοίξει αρκετά από τους υπόλοιπους όμως πρέπει να γίνει μια τελευταία στάση για αλλαγή οδηγού, χωρίς ανεφοδιασμό.





Ο super star Χρηστάρας φοράει τις τυχερές του κάλτσες και είναι έτοιμος να μπει μέσα και να φέρει το αυτοκίνητο στον τερματισμό. Οι κανονισμοί λένε οτι για απλή αλλαγή οδηγού δεν είναι απαραίτητα τα 5 λεπτά στα pits, με την προϋπόθεση να μην γίνει καμία άλλη αλλαγή στο αμάξι.


Ενώ ο Χρήστος δένεται στην θέση του οδηγού, η ομάδα παρατηρεί οτι το πίσω αριστερό ελαστικό έχει τεράστια φθορά, ίσως επειδή είχε χαλάσει ξανά η ευθυγράμμιση σε εκείνο το άκρο. Η αγωνία στο κατακόρυφο αφού οι άλλες ομάδες βλέπουν το πρόβλημα και ανεβάζουν ρυθμό για να φτάσουν το λαβωμένο κεντρομήχανο των Empty Pockets.



Στην δεύτερη θέση έχει ανέβει το αγωνιστικό Fabia του ενιαίου με δυο πολύ γρήγορους οδηγούς οι οποίοι πιέζουν το αμάξι στο 100%. Ποιος θα περίμενε οτι μεταξύ τόσο ικανών και γρήγορων αυτοκινήτων που είχε το grid, η πρωτιά τελικά θα παιζόταν μεταξύ ενός Mr2 και ενός Fabia.!



Τα 45" διαφοράς σταδιακά και βασανιστικά πέφτουν στα μόλις 7"(!!!) με τρείς γύρους να απομένουν. Η ομάδα δίνει εντολή από την ενδοσυνεννόηση στον Χρήστο να πιέσει και εκείνος το κάνει ανοίγοντας ξανά λίγο την διαφορά. Η αγωνία βαράει κόφτες μέχρι να δούμε το MR2 να περνάει την γραμμή του τερματισμού στην πρώτη θέση.!! 



Όμορφες pure motorsport στιγμές που σίγουρα θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό του team. Ομαδική προσπάθεια, υπομονή και επιμονή που τελικά απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο. Εντυπωσιακό αποτέλεσμα για το μικρό αλλά τελικά ικανό MR2 και το Empty Pocket Team που παραλίγο να βρεθούν και στην πρώτη θέση γενικής αφού μόνο ένα Radical κατάφερε να τους περάσει.!



Τέλος, δείτε και ένα bonus video με τις στιγμές του τερματισμού.



Καλή δύναμη σε όλους τους Empty Pocket φίλους σε καραντίνα, υπομονή και σύντομα θα επιστρέψουμε στις αγαπημένες μας συνήθειες και την ενεργό δράση.!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου