Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

MX-5 10AE : Door Panels DIY



Με την τοποθέτηση του καθίσματος στην θέση του οδηγού αφαιρέθηκε η εργοστασιακή επένδυση της πόρτας γιατί έβρισκε αρκετά. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του καθίσματος έγινε μια έρευνα για τοποθέτηση νέων panels. Υπάρχουν αρκετές έτοιμες επιλογές αλλά εμείς λειτουργούμε με διαφορετικό τρόπο...




Το υλικό που αγοράσαμε λέγεται correx ή φύλο πολυπροπυλενίου και το βρήκαμε εδώ. Είναι πολύ ελαφρύ, εύκαμπτο και εύκολο να κοπεί.


Η εργοστασιακή επένδυση έγινε πατρόν για να κοπέι το υλικό, αφήνοντας 4εκ. παραπάνω υλικό στην πάνω μεριά για να του δώσουμε δύο διαδοχικές γωνίες 90 μοιρών και να καλύψει το πάνω μέρος της πόρτας.



Στην πόρτα αφαιρέσαμε κάποιες βάσης στήριξης που εξείχαν και αναδρομολογήσαμε κάποια καλώδια για τα ηλεκτρικά παράθυρα και τους καθρέπτες. Στα σημεία που θέλαμε να ανοίξουμε τρύπες και δεν φαίνονται, βάζουμε λίγο γράσο το οποίο αφήνει σημάδι στην επένδυση και σημαδεύει το σημείο που θέλουμε.


Χρησιμοποιώντας τα εργοστασιακά κλίπς η επένδυση τοποθετήθηκε με πολύ καλό αποτέλεσμα.




Με τις νέες επενδύσεις έγινε και εξοικονόμηση περίπου 5-6 κιλων χωρίς την αφαίρεση των ηχείων που προς το παρόν θα μείνουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου