Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Driving Diaries : Παρνασσός και Ελικώνας


Κυριακή πρωί, ραντεβού στην Βαρυμπόμπη για συγκέντρωση της παρέας και take away καφεδάκι για το σύντομο κομμάτι εθνικής οδού μέχρι να φτάσουμε στο βουνό...Αυτή τη φορά το πλάνο έλεγε οδήγηση στις στροφοδιαδρομές του Παρνασσού και του Ελικώνα.




Εκτός από την μπλέ σαύρα, στην παρέα υπήρχε ένα stock S2000 AP1, δυο δυνατά και καλοστημένα MR2 (2ZZ και K20 swap) και η ηρωική Cliάρα diesel με οδηγό που αντισταθμίζει την μειωμένη ιπποδύναμη.



Το πρώτο κομμάτι Τιθορέα-Αμφίκλεια-Φτερόλακκα πολύ ενδιαφέρον οδηγικά με στενό αλλά καλό οδόστρωμα, μέσα στο πυκνό δάσος και με ωραία ροή. Στην συνέχεια κατηφορίζοντας πρός Επτάλοφο το σκηνικό αγριεύει με αρκετά σπασμένο δρόμο ακατάλληλο για χαμηλοπρόφιλα λάστιχα.



Ο Επτάλοφος πολύ γραφικό χωριό και γεμάτο κόσμο. Ευχαριστηθήκαμε καφεδάκι, γλυκά και ομελέτες σπέσιαλ για τους πεινασμένους. Επιστροφή στα αυτοκίνητα, κουκούλες κάτω, δέσιμο με τις ζώνες έξι σημείων και συνεχίζουμε προς Αράχοβα, Δίστομο και τελικό προορισμό το χωριό Κυριάκι για φαγητό. Highlights το κατέβασμα πρός Αράχοβα και ακόμα περισσότερο ο δρόμος προς το Κυριάκι, αλπικό τοπίο, ανοιχτός δρόμος με ροή και ορατότητα.






Το καλύτερο κομμάτι όμως το συναντήσαμε στο τέλος, στο κομμάτι που γίνεται και η ανάβαση Θίσβης, το οποίο εμείς περάσαμε κατηφορικά. Μια από τις ομορφότερες οδηγικές εμπειρίες μέχρι στιγμής με την κατηφόρα να εξισώνει την διαφορά σε ιπποδύναμη μεταξύ Miata,Mr2 και S2k, με πολύ ωραίο ρυθμό και ενδιαφέροντα συμπλέγματα στροφών.



460 χιλιόμετρα γεμάτα οδηγική ευχαρίστηση, καλή παρέα και όμορφες εικόνες από την Ελληνική επαρχία.
Ήδη κάνουμε σχέδια για την επόμενη βόλτα..και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις.!


2 σχόλια: