Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

MX-5 10th Anniversary # Dyno Tune / Megasquirt Warning LEDs


Μετά τις αλλαγές που έγιναν στο μοτέρ σε εξάτμιση και εισαγωγή, αλλά και το φρεσκάρισμα στα αναλώσιμα, ήρθε η ώρα για το fine tuning στον εγκέφαλο και την μέτρηση του τελικού αποτελέσματος. Για τον λόγο αυτό επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος ο @akina_downhill ή κατά κόσμον Κωνστανίνος Τσαντάκος.

Πρίν πάμε στο δυναμόμετρο, εγκαταστήσαμε το πολύ χρήσιμο Warning Led panel του Megasquirt, το οποίο από την αρχή είχαμε συμφωνήσει να φτιάξουμε αλλά τελικά μας πήρε πολλές προσπάθειες και αλλαγές για να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που να μας ικανοποιεί και να είναι λειτουργικό.



Η ιδέα ήταν δική μου και ο Κωνσταντίνος δημιούργησε στο Solid Works το τελικό σχέδιο.


Ο Αλέξανδρος της 3DSolidForms σκάναρε το κάλλυμα των οργάνων του MX-5 και μετέφερε τις καμπύλες του στο τελικό προϊόν για άψογη εφαρμογή. Στην συνέχεια το εκτύπωσε στον 3D Printer.



Επίσης, προσθέσαμε μια προέκταση στο πίσω μέρος για οδηγό των καλωδίων.


Τοποθετήσαμε και καλωδιώσαμε τα Leds, μπήκαν Labels στο κάθε ένα και περάστηκαν με stealth τρόπο μέχρι τις εξόδους του MegaSquirt.



Yπάρχει ένδειξη κρύου μοτέρ για νερό και λάδι, όριο θερμοκρασίας για νερό και λάδι, shift light ρυθμισμένο ανά ταχύτητα και ένδειξη χαμηλής πίεσης λαδιού. Πλέον δεν χρειάζεται κανένα όργανο μέσα στο αμάξι, σε συνθήκες πίστας τα Leds θα ειδοποιήσουν αν κάτι πάει στραβά ενώ σε νορμάλ οδήγηση έχω όλη την πληροφορία και από τα apps Shadow Dash και MSDroid. Η φωτεινότητα των Leds ρυθμίστηκε με τις ανάλογες αντιστάσεις και το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι :



Αφού τελειώσαμε με τα Leds και τακτοποιήσαμε καλωδιώσεις και εγκέφαλο, η ώρα της κρίσης είχε φτάσει...θα συμφωνούσε η βελτιωμένη αίσθηση που είχα με τα νούμερα? Θα άντεχε το καημένο BP των 220.000χλμ τα συνεχόμενα πατήματα στο dyno? Θα χώραγε ο Κούτσης της Microchips Tuning στο bucket? Τελικά οι απαντήσεις ήταν ναι, ναι και όχι.!

Dyno Run Video :


Dyno Graph σε σχέση με την τελευταία μέτρηση, πρό εξάτμισης και retune :


Το δε flat shift δίνει έναν άλλο τόνο στις νυχτερινές βουνίσιες βόλτες λόγω ηχητικών και οπτικών εφέ, αλλά βοηθάει και ουσιαστικά για καλύτερες αλλαγές. Super happy με το αποτέλεσμα, έτοιμοι για πολλά χιλιόμετρα οδηγικής ευχαρίστησης εντός και εκτός πίστας.!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου